Begin april werd in Berlare de jaarlijkse zwerfvuilactie georganiseerd. Door de huidige covid-19 maatregelen gingen zwerfvuilrapers dit jaar in bubbels op pad.

Met 101 waren ze, enthousiaste inwoners van Berlare die zich via het online inschrijvingsplatform aangemeld hebben om in Berlare, Overmere en Uitbergen zwerfvuil te verzamelen. “Berlare is een prachtige groene natuurparel. Het is jammer dat heel wat afval ons straatbeeld ontsiert en we elk jaar genoodzaakt zijn om deze actie te blijven herhalen,” zegt CD&V-gemeenteraadslid Hilde D’heer.

“Het doet echter deugd om te zien dat zoveel inwoners geëngageerd zijn om hun steentje bij te dragen tijdens de gemeentelijke zwerfvuilactie” vult CD&V-gemeenteraadslid Yves Poppe aan, “hoeveel kilogram zwerfvuil er precies opgehaald werd, is niet meteen duidelijk. De opvolging hiervan is een aandachtspunt voor de volgende editie.”

Gedurende het jaar organiseert de gemeente ook Mooimakers. Op dit moment zijn er reeds 51 burgers die in de loop van het jaar op vrijwillige basis zwerfvuil opruimen en er mee voor zorgen dat Berlare een nette gemeente wordt.