Dankzij CD&V Berlare werd het basketbalterrein en het betonnen voetbalterreintje achter de sporthal van Berlare opgewaardeerd. CD&V-raadslid Yves Poppe kaartte de verloederde toestand van beide terreinen aan op de gemeenteraad van mei 2020. Dit op vraag van Pieter D’hauwer, die woont in het Kerkveld en uitkijkt op de terreinen.

CD&V Berlare is blij dat het gemeentebestuur gehoor gaf aan het verzoek om de twee sportterreinen achter de sporthal van Berlare aan te pakken. Sinds kort beschikken de goals over nieuwe netten en werden de basketbalringen volledig in een nieuw jasje gestoken. “Het doet deugd te zien dat het gemeentebestuur ingaat op constructieve voorstellen vanuit de oppositie en we dit in samenwerking kunnen realiseren in afwachting van een complete herinrichting van deze site’, zegt Yves Poppe CD&V-raadslid.

“Sinds het begin van de coronacrisis ben ik, zoals vele inwoners van Berlare, verplicht van thuis te werken. Vanuit mijn bureau heb ik zicht op de site achter de sporthal. Ik merkte dat verschillende jonge mensen gebruik maken van het voetbal- en basketbalterrein. Jammer genoeg, was de infrastructuur erg verloederd. Daarom kaartte ik de situatie aan bij raadslid Poppe. Ik ben zeer tevreden dat de gebruikers nu kunnen sporten met degelijke infrastructuur. Zodra nieuwe belijning is aangebracht, staan de terreinen volledig op punt”, geeft Pieter D’hauwer aan, inwoner van het Kerkveld en CD&V-bestuurslid.

Voor en na