CD&V wil in Berlare, Overmere en Uitbergen een gezins- en kindvriendelijk klimaat. Daarom stelde de partij op de voorbije gemeenteraad voor om een jeugdcheck in te voeren. Dit werd aanvaard door de meerderheid.

Om de ontwikkelingskansen van de jeugd te vrijwaren en hun leefomgeving gezonder en veiliger te maken, is het belangrijk dat de jeugd de kansen krijgt om zich uit te spreken over beleidsbeslissingen. 

“Op de laatste vergadering van de jeugdraad werd duidelijk dat deze vragende partij is om meer betrokken te worden bij projecten in de gemeente die hen aanbelangen. Ze willen dat dit proactief bij het begin van het traject gebeurt in plaats van hen achteraf de beslissingen toe te lichten”, zegt CD&V-gemeenteraadslid Yves Poppe.

In navolging van verschillende andere gemeenten stelde de CD&V-fractie op de gemeenteraad van 1 maart voor om een jeugdcheck in te voeren als beleidskader. Open VLD en N-VA gingen akkoord met dit voorstel om een jeugdcheck te ontwikkelen. 

“Dankzij CD&V onderwerpen we vanaf nu elk project van ons lokaal bestuur aan een jeugdcheck. Dit met het oog op een zo groot en breed mogelijke betrokkenheid van de jeugd uit Groot-Berlare,” besluit Yves.

Voor meer informatie kan u terecht bij:

Yves Poppe, voorzitter CD&V Berlare, 0472/81 58 83, yves.poppe@hotmail.com